Monday, November 16, 2015

Kisah Ibu Kepada 6 Orang Anak Berjaya Turun 18 kg Dalam Tempoh 10 Minggu

Assalamualaikum

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini sentiasa di rahmati dan diberkati oleh Allah SWT serta berjaya di dunia dan di akhirat.

Di sini saya ingin berkongsi kepada anda testimoni yang di berikan oleh salah seorang peserta program Now Everyone Can Kurus bagi Batch 8.

Kisah Aisyah

Assalamualaikum,

Nama saya Aisyah, berumur 37 tahun dan merupakan seorang bakers. 

Berat saya sebelum saya join program NECK ialah 65 kg. Semasa saya mengandungkan anak ke 6, berat saya memang dah overweight. 

Selepas saya melahirkan anak ke 6, dan ketika tempoh seminggu semasa dalam pantang, nurse dari DEMC datang untuk membuat pemeriksaan kesihatan ibu berpantang. 

Pada waktu itu, saya disahkan menghidap penyakit darah tinggi. Waktu itu saya  rasa sangat down, terlalu sedih dan menangis sebab tak pernah dapat penyakit macam tu. Bacaan darah tinggi saya pada waktu itu ialah 180 dan paling tinggi ialah 210.

Saya disarankan berjumpa dengan pakar diet dan pakar darah tinggi. Memang setiap kali pemeriksaan, 3 hingga 4 ratus ringgit pasti habis melayang. Saya juga cuba untuk menjaga pemakanan sendiri dan cuba untuk turunkan berat badan sendiri tapi tak berjaya.

Pada tahun 2007, suami saya menyuruh saya menyertai satu program yang memerlukan kos beribu-ribu ringgit. Hasilnya memang saya turun sehingga 47 kg tapi pada tahun 2008, berat saya naik semula dari 51 kg sehingga 65 kg. 

Waktu itu memang saya stress.

Macam mana saya boleh join NECK?

Saya kenal NECK melalui kak Azita dan Kak Lela. Waktu tu saya tengok mereka dah slim. Bila saya risik, mereka kata mereka join program NECK .

Mereka cakap dalam NECK makan 5 kali sehari pun boleh kurus. 

Saya memang tak sabar nak join tapi masa tu saya kena tunggu untuk intake bulan 9. 

Sebelum berat saya mencecah 70 kg, lebih baik saya bertindak. 

Penekanan Dalam Program NECK?

Dalam program NECK, pihak penganjur sangat menekankan 4 konsep utama untuk kurus.

i. Pembersihan atau detoksifikasi
ii. Pembakaran lemak
iii. Pembinaan otot untuk meningkatkan metabolisme
iv. Nutrisi seimbang untuk sumber tenaga dan kekalkan kesihatan

Melalui konsep inilah, saya rasa berat saya berjaya turun dengan cepat. Alhamdulillah.

Bagaimana dengan cara pemakanan saya sepanjang bersama NECK?

Tempoh program NECK adalah selama 100 hari.

Sepanjang tempoh ini, saya bersyukur. Buat kali pertamanya saya diajar cara memilih makanan yang sihat.

Yang lebih best, saya mula belajar untuk kira kalori.

Dulu saya tak tahu, kalau nak turunkan berat. Kita mesti kuasai konsep kalori. Kita kena tahu berapa kalori yang boleh kita ambil sehari untuk turunkan berat badan seperti mana yang kita target.

Bila dah tahu, senanglah saya nak merancang pemakanan saya setiap hari.

Alhamdulillah sepanjang tempoh itu, saya tetap ambil makanan yang sihat. Sekali dengan suami dan anak-anak saya tarik. Mereka pun sekarang dah makan makanan yang sihat.

Apa yang best, dalam Program NECK, kami boleh makan nasi setiap hari. Alhamdulillah... It's amazing. Rupanya, nasi bukanlah punca kegemukan. 

In fact, kami boleh makan 5 kali sehari setiap hari. 

Kami akan makan jam 7 pagi, jam 10 pagi, jam 1 petang, jam 4 petang dan jam 7 petang.

Sejujurnya, saya sendiri tak percaya. Boleh makan nasi setiap hari. Boleh makan 5 kali sehari. Tapi berat badan makin  turun.

Inilah pengalaman menurunkan berat badan yang tidak menyeksakan saya. 

Syukur alhamdulillah anak-anak saya makan apa yang saya masak dan juga tak sukar bagi mereka. Benarlah apa yang mentor cakap, "Ajar anak anak kita untuk makan makanan yang sihat... Insya Allah mereka akan sihat".

Lagi satu, dalam NECK kami langsung tak diberikan menu makanan. Maksudnya, kami boleh makan apa yang kami nak makan.

CUMANYA..... Kami diajar untuk pilih makanan yang betul dan makan dalam kuantiti yang betul. Inilah bezanya NECK dengan program diet yang lain.

Saya rasa, dengan kaedah ini. Saya lebih mudah untuk memilih apa yang saya nak makan berbanding saya terpaksa sediakan menu yang orang lain dah tetapkan untuk saya setiap hari.

Takkan tak pernah cheat makan?

Sepanjang program ini, memang kena ada disiplin dan fokus. 

Kalau saya cheat, saya yang rugi sebab yang menanggungnya badan saya sendiri. Disiplin itu sangat penting dan saya fokuskan untuk sihat. Jika saya terpaksa makan di luar, saya akan pastikan makanan tu memang lulus seperti apa yang ditetapkan oleh NECK. 

Ini tips MAHAL. Jika saya terdesak  nak makan makanan yang sedap. Saya akan ambil kurma dulu atau buah untuk bagi cepat rasa kenyang. So saya tak rasa nak makan sangat di luar. Saya juga sekadar merasa sahaja untuk lapik perut. 

Alhamdulillah.. Tips ini sangat membantu terutama bila saya 'terjumpa' makanan yang sedap sedap.

Bagaimana Dengan Workout?

Antara perkara yang dilakukan di dalam program NECK ialah workout. 

Workout ni  best.... Coach yang memantau saya dalam program ini macam memahami saya. 

Pada peringkat awal, saya diberikan senaman yang ringan ringan sahaja. Dan ia semakin bertambah pada setiap minggu.

Masa mula-mula workout tu saya rasa sangat sukar dan saya rasa agak down sebab ada certain task yang saya tak boleh nak buat. 

Namun.. Saya redah saja. Saya buat, buat dan terus buat....

Tapi bila badan dah ringan, saya rasa makin senang untuk workout. Semua workout yang coach bagi saya buat. 

Apa yang paling best...... Coach ajar kami bersenam hanya dari rumah sahaja. 100%. Saya suka sangat. Sebabnya, saya tak perlu keluar untuk bersenam. Lagi mudah untuk saya bersenam di rumah memandangkan saya mempunyai 6 orang anak.

Pada permulaaan join NECK, memang saya rasa tak de masa, tapi saya cuba atur masa dan cari ruang yang free untuk workout. Saya buat 30 minit je dulu. 

Sambil baking dalam oven, sambil jemur baju, sementara tunggu anak makan pun saya bersenam jugak. 

Memang la nampak macam lawak.... Tapi, disebabkan kekurangan masa. Saya perlu guna masa yang ada sebaik mungkin. Semua senaman yang coach bagi memang boleh dibuat di rumah saja. So dah tak boleh bagi alasan lagi. 

Berapa target sewaktu join NECK?

Target asal saya ialah 47 kg. Sekarang saya cuba untuk dapatkan balik berat saya sebelum kahwin iaitu 45 kg. 

Halangan dan cabaran?

Memang saya tak nafikan banyak halangan yang saya perlu hadapi. 

Antaranya halangan dari orang sekeliling dan tak de orang yang support. Tetapi alhamdulillah sokongan yang diberikan oleh setiap ahli dalam group ni dan juga coach crew yang support membuatkan saya lebih kuat untuk mencapai misi saya. 

Apa pencapaian dalam NECK?

Nawaitu asal saya join NECK ni ialah satu je iaitu fokus nak turunkan berat badan untuk hilangkan darah tinggi. 

Once berat dah turun, doktor kata darah saya dah jadi normal sebab saya jaga pemakanan saya. Doktor pun tahu saya amalkan suplemen, dan dia pun bagi green light. 

Alhamdulillah saya dah stop jumpa doktor start pertengahan bulan 9 sebab bacaan bawah BP saya dah turun 70, normal. 

Saya tak perlu jumpa doktor dan tak perlu ambil ubat. Dan saya juga tak perlu jumpa pakar diet lagi. Suami lega sebab tak perlu keluar duit dan saya pun lega sebab tak perlu stress dengan penyakit tu. 

Untuk minggu pertama, berat saya 57 kg. Kemudian turun 52.7 kg, seterusnya 51 kg dan turun lagi 49.5 kg. 

Pada 30 Oktober hari tu berat saya turun 47.6 kg. Saya dah dapat ukuran pinggang yang saya inginkan iaitu 26 inci dan berat ideal saya 47 kg. 

Member ramai yang tegur dan terkejut sebab saya kurus dari kebiasaannya. 

Family pun macam tak percaya saya kurus dengan sihat. Ada juga mereka cakap jangan sampai tak makan pulak nanti pengsan. Bila saya tunjuk program NECK, mereka macam tak percaya. 

Akhirnya sekarang baru mereka percaya kakak mereka fit. Dulu saya pakai baju saiz L, sekarang dah boleh pakai saiz XS. 

Terima kasih kepada Master Firdaus, coach dan crew semua yang sentiasa memberikan dorongan tunjuk ajar dalam proses penurunan berat badan dan gaya hidup yang sihat. Jika saya buat sorang macam dulu memang akan ke laut akhirnya. 

Nak ilmu slim, semua orang ada, nak ilmu senam semua orang ada tapi tanpa disiplin dan berjemaah tidak akan menjadi. Mesti paksakan diri untuk bertindak. 



Perbezaan penurunan daripada 65kg ke 47.6kg mengambil masa 10 minggu sahaja. Terkini, saiz pinggang dah turun ke 25 inci.

Jika saya boleh....

Anda pun boleh....

Aisyah
Peserta NECK Batch 8

* Nota Kaki : 

Saya seorang wanita yang berniqab. Saya rasa cukuplah dua gambar ini untuk perkongsian dengan anda. Semoga ia memberi motivasi dan inspirasi kepada anda untuk kurus dan sihat.

Jika anda tercari cari cara untuk turunkan berat badan dengan mudah, sertailah Program Now Everyone Can Kurus. Insya Allah, ia berkesan untuk saya. Ia mungkin berkesan untuk anda.

Tuesday, September 22, 2015

5 Tips Menyusu Anak Dan Pada Masa Sama Berjaya Menurunkan Berat Badan

Assalamualaikum,

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Terima kasih kerana sudi menziarahi blog ini.

Menyusu Tapi Masih Boleh Menurunkan Berat Badan

Ramai orang ingat, bila menyusu tak boleh menurunkan berat badan. 

Bila menyusu tak boleh berdiet, nanti susu tak banyak.

Bila ramai orang salah faham dengan benda ni, kesannya ramailah wanita yang semakin 'berkembang' selepas bersalin.

Selagi tidak berilmu, 'perkembangan' ini akan semakin bertambah. Dari seorang anak ke anak seterusnya, perkembangan ini tidak dapat dihentikan sehinggalah mereka ada ilmu untuk kurus sambil menyusu.

Sharing Dari Sheimz - Turun Berat Badan Sambil Menyusu


5 Tips Menyusu Anak Dan Menurunkan Berat Badan

1. Minum air kosong yang cukup. Pastikan minum air minimum 3 liter sehari untuk memastikan penghasilan susu yang optimum.

2. Makan 5 kali sehari. Pastikan anda tidak berasa lapar. Makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap (5 kali sehari).

3. Belajar kira KALORI. Ini part yang paling penting. Kalau anda berjaya kira kalori, Insya Allah anda lebih mudah merancang penurunan berat badan anda.

4. Bersenam. Cari ilmu senaman yang buat sedikit tapi beri kesan yang banyak. Contohnya seperti HIIT Training.

5. Join Program Now Everyone Can Kurus - Sebuah program online coaching and monitoring selama 100 hari untuk turun berat badan dengan mudah dan berkesan.

Semoga dengan tips ini dapat memberi manfaat kepada anda.

Wassalam

Team NECK
Now Everyone Can Kurus
Jom Kurus Dari Rumah
Kurus Makan 5 Kali Sehari 
Wajib Makan NASI Setiap Hari

Sila Share Jika Anda Rasa Info Ini Bermanfaat Untuk Anda


Friday, September 18, 2015

Liza Yang Dulu Bukan Liza Yang Sekarang

Assalamualaikum,

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Meh kita nyanyi sikit..

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ku bambam sekarang sudah selim (sikit)
Dulu dulu dulu ku stress sentiasa
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku mahu kurus dan sihat
Seluar baju semua sudah sendat
Bersyukurlah pada Yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukku semua


Ini Liza. Perubahan selepas menyertai Program NECK

Beza tak anda rasa? 

Baju sama.
Tudung sama.
Seluar sama.

Saiz aje lain sikit.
Dari XL kurang sikit jadi M.

Boleh la kan. 

Beza, memang berbeza.

Syukur Alhamdulillah...

Memang lumayan hasil join program NECK.


Dapat kurus dan sihat. Tak perlu pergi gym. Tak perlu berlapar sebab dalam program kami diwajibkan makan 5 kali sehari. Boleh makan nasi. 

Terima kasih program Now Everyone Can Kurus
Terima kasih Coach Abang Ketaq
Terima kasih kawan-kawan dan krew NECK 
Terima kasih Allah sebab lorongkan jalan bertemu program NECK dan dipermudahkan segala urusan..

Saya doakan semua rakan-rakan senasib yang nak kurus dan sihat, dapat capai imian masing-masing dengan NECK.

Nak tau info program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang tengah hangat sekarang? 

Jemput baca di sini ye... 


Sila Hubungi Agen NECK Anda Sekarang

#NowEveryoneCanKurus
#TeamNECK
#slimdansihat
#JomJoinNECKbatch9
#JomKurusDariRumah

Wednesday, September 16, 2015

Kisah Datin Elly Turunkan 11kg Dalam Tempoh 100 Hari

Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat."

Kisah Datin Elly



Gambar asal sebelum sertai NECK.


Ketika berat 75kg

Baru-baru nie, saya sempat beramah mesra dengan seorang peserta NECK Batch 5 secara tak sengaja.

Pertemuan yang tak dirancang itu, membuatkan saya lebih mengenali siapa Datin Elly.

Dan beliau juga mempunyai masalah gastrik yang teruk sehingga terpaksa berhabis duit ratusan ringgit setiap bulan semata-mata untuk ubat gastrik.

Katanya lagi, beliau agak terkilan. Beliau mencari penyelesaian tapi, yang diberikan doktor cuma ubat bagi mengurangkan dan menahan sakit tersebut.

Inilah yang berlaku kepada pesakit gastrik seperti beliau.


Ketika dalam program NECK sedang berlangsung


Perubahan pada Datin Elly selepas 100 hari.

Jom! Dengar apa rahsia kejayaan beliau Kurus di bawah ini :


Semoga ia bermanfaat kepada anda semua.

"Sharing is Caring"
"Kurus is Awesome"
"Now Everyone Can Kurus"


Feel Free To Share Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat

Sunday, September 13, 2015

Testimoni Peserta Program Now Everyone Can Kurus - Sakinah

Assalamualaikum,

Buat semua yang sentiasa menziarahi blog Now Everyone Can Kurus, saya ucapakan jutaan terima kasih.

Hari ini saya nak share dengan anda Testimoni peserta yang join Program Now Everyone Can Kurus.

Kisah Sakinah

Adik ni berasal dari Kuantan, Pahang. Umur 27 tahun.

Dulu... Berat beliau 75kg. Dengan ketinggian sekitar 155cm. Agak rendang lah jugak.


Amcam? Bambam tak?


Berat beliau semakin meningkat selepas beliau tamat belajar. Bagai di pam pam nampaknya...


Orang kalau dah rendah, then bambam. Tersangat jelas kebambamannya. 

Amazingly, beliau sedar beliau gemuk dan mula bertindak. Beliau hubungi agen NECK dan minta bantuan nak turunkan berat badan.

Alhamdulillah.... Ini adalah hasilnya selepas beliau bersama NECK. 
Syukur, kami dapat bantu adik ni untuk kurus dan sihat.


Beza ke beza?

Jom dengar sharing daripada beliau pulak. Ini adalah rakaman video yang dibuat bersama beliau. Bagi kami, penurunan 21kg hanya dari rumah wajar diberi penghargaan.

Tahniah buat Sakinah yang dah berjaya turunkan berat badan.


Tonton.. Jangan tak tonton.

Semoga bermanfaat. 

Kami harap kisah ini dapat beri motivasi dan inspirasi kepada anda untuk turut kurus dan sihat.

Wassalam.

Team NECK
Now Everyone Can Kurus
"Jom Kurus Dari Rumah"

Jika Anda Rasa Posting Ini Bermanfaat, Mohon Anda Tekan Button SHARE Di Atas / Bawah Entri ini.

Saturday, August 15, 2015

Kegilaan Mahu Kurus Membawa Padah Sehingga Mengalami Pendarahan Usus

Assalamualaikum,

Sama sama kita ambil pengajaran dari kisah ini.

Penyanyi Hazami mendedahkan sikap obses mahu menurunkan berat badan menjadi punca terjadinya pendarahan usus besar terhadap dia.

Hazami atau nama sebenarnya Norkamal Hazami Ahmad, 40, berkata, sikap obsesnya itu bermula kira-kira 10 tahun yang lalu apabila dia merasakan imejnya kurang menarik ketika muncul dalam program televisyen.




Ini gambar Hazami satu ketika dahulu

"Saya mempunyai berat badan sebanyak 78 kilogram ketika awal pembabitan dalam dunia hiburan.

"Tetapi demi mahu melihat imej yang segak di televisyen, saya mengamalkan diet yang tidak sihat di mana saya hanya makan sekali sehari sahaja.

"Target saya tercapai. Saya berjaya menurunkan berat badan sehingga 50 kilogram pada tahun 2009. Dan saya mengamalkan diet tersebut sehinggalah sebelum dimasukkan ke hospital," katanya. yang ditemui di kediaman ibunya di Gombak, petang Jumaat.

Terdahulu Hazami telah dimasukkan ke Pusat Perubatan Tropicana di sini pada 6 Ogos lalu akibat mengalami pendarahan usus.



Dalam pada itu, Hazami turut mendedahkan meminum terlalu banyak kopi pekat juga adalah sebahagian punca dia mengalami penyakit tersebut. Sejak pulang dari hospital beberapa hari lalu, dia mula belajar mengambil pemakanan yang lebih sihat.
"Ini satu pengajaran besar buat diri sendiri. Cuma susah juga nak biasakan diri makan banyak kali dalam sehari.
"Alhamdulillah, keluarga banyak menyokong dan membantu saya untuk makan secara teratur. Saya perlu berehat selama empat bulan sebelum kembali aktif dalam dunia seni," ujarnya.
Sementara itu, Hazami berkata, sejak terlantar di hospital, dia mula sedar bahawa rakan-rakan dan keluarga sentiasa di sisi, tidak seperti yang digambarkannya iaitu melawan penyakit seorang diri.
"Saya selalu menganggap tiada siapa yang akan berada di samping kita kecuali keluarga terdekat ketika kita dalam kesusahan.
"Tetapi saya silap. Rakan-rakan, keluarga dekat dan jauh termasuklah pelajar-pelajar saya bersilih ganti datang melawat dan memberi semangat kepada saya.
"Melalui pengalaman ini juga membuatkan saya mahu menjadi seorang manusia yang lebih positif selain mendekatkan diri kepada Allah," tuturnya.

Mohon Anda Tekan Button Share Di Bawah. Semoga Ia Tidak Berlaku Kepada Rakan Rakan Kita Yang Lain

Monday, August 10, 2015

Kisah Azlan Turunkan 18kg Dalam Tempoh 100 Hari

Assalamualaikum,

Terima kasih kerana setia menziarahi blog Now Everyone Can Kurus.

Saya doakan Allah permudahkan urusan kita semua dan diberi kebaikan hidup di dunia dan di akhirat.

Testimoni Peserta NECK Batch 3

Saya nak share dengan anda testimoni yang diberikan oleh salah seorang peserta program Now Everyone Can Kurus bagi Batch 3. 

Assalamualaikum,

Nama saya Azlan. Berusia 34 tahun dari Kuala Lumpur. 

Selepas saya berkahwin, berat badan saya naik dengan mendadak. May be sebab isteri saya pandai masak. Mahu tak mahu, saya terpaksa makan demi menjaga hati isteri.

Dari 65kg, berat saya meningkat sehingga 85kg dalam tempoh 10 tahun selepas berkahwin. Apabila berat badan mencecah 80kg ke atas, berat badan saya jadi seperti yoyo. Naik turun antara 80kg-85kg-80kg.

Punca utama kegemukan saya ini disebabkan saya tidak pernah bersenam selepas berkahwin. Selain itu, kerja saya yang selalu stress menyebabkan saya selalu makan bagi mengurangkan stress saya. Apa yang saya teringin nak makan, semua saya bedal.

Namun...... Segalanya berubah selepas saya menjalani pemeriksaan kesihatan dengan doktor.


Sikap saya yang tidak mengambil berat mengundang pelbagai masalah kesihatan kepada saya. Yang paling kritikal, pada usia muda saya ada masalah tekanan darah tinggi.

Selain itu, doktor juga memaklumkan kepada saya, saya mungkin ada masalah bengkak hati. Masya Allah. Takutnya saya pada waktu itu hanya Allah yang tahu.

Mata putih saya tidak berwarna putih. Tetapi berwarna putih kekuningan.

Saya sangat takut pada waktu itu. Doktor menasihatkan saya untuk menjaga kesihatan dan menurunkan berat badan.

Pada waktu itu, saya hanya terbayang anak isteri saya sahaja. 


Saya mempunyai seorang isteri dan 3 orang anak yang masih kecil. Saya tiada pilihan melainkan menjaga kesihatan saya.

Langkah Mudah Untuk Kurus

Saya merupakan kawan di FB dengan Firdaus. Saya tengok beliau ada menganjurkan Program Now Everyone Can Kurus. 


Perubahan Firdaus ini memberi inspirasi kepada saya sebab saya rasa badan kami lebih kurang sama saiz.

Tanpa berfikir panjang, saya sertai Program Now Everyone Can Kurus Batch 3 yang bermula pada 1 April 2015 selama 100 hari.

Pada waktu itu, saya dah faham yang program ini akan dijalankan secara online sepenuhnya. Saya perlu mengikuti tips dan nasihat yang diberikan oleh coach melalui Telegram group itu.


Saya mula ubah gaya hidup saya. Saya mula bersenam. Yang best mengenai NECK ini, kami hanya bersenam dari rumah. Tak perlu pergi gym, tak perlu keluar rumah. Saya bersenam dari dalam rumah sahaja. Kami digalakkan oleh coach untuk pakai baju hujan dalam rumah ketika bersenam. Disamping itu, kami juga akan bawa beg yang diisi dengan pemberat. Semua ini untuk memberi kesan maksima dalam senaman yang kami lakukan.


Berpeluh tak terhingga walaupun saya hanya bersenam dari dalam rumah sahaja. Saya suka dengan senaman senaman yang coach berikan. Semuanya High Impact Training. Buat sikit tapi kesan sangat besar.


Selain itu, coach juga ada mengajar kami cara makan dengan betul. Kami mula memilih makanan yang sihat semasa dalam program ini. Cuba anda perhatikan, saya hanya makan telur putih. Telur kuning saya tak ambil kerana kalorinya sangat tinggi. Tak bagus untuk program menurunkan berat badan. 


Ini makanan kegemaran saya. Saya akan bawa bekal ke pejabat untuk makan pada pukul 10 pagi. Untuk makluman anda, dalam program NECK, kami diajar untuk makan 5 kali sehari mengikut kalori yang diperlukan oleh badan. So, kami boleh makan apa sahaja yang kami nak makan asalkan masih dalam kalori yang betul.


Tengah hari, kami wajib makan nasi. Bagi saya ini satu nikmat kerana saya tak boleh tak makan nasi. 


Coach ajar kami untuk guna pinggan yang lebih kecil ketika makan. Ini kerana ia akan bantu kami dari segi psikologi untuk ambil kurang makanan. 


Tengah hari, wajib nasi. Kami seimbangkan makanan dari segi karbo, protein dan lemak. Setiap kali makan, sayur wajib ambil sebab ia ada serat yang boleh bantu sistem pencernaan.


Antara breakfast yang saya ambil. ESP dan juga Cinch. Ia sumber protien yang tinggi dan sangat mengenyangkan.


Kami peserta NECK dimasukkan dalam satu Telegram Group. Di sini kami akan berkongsi segala makanan yang kami makan. Coach akan pantau bagi memastikan kami makan benda yang betul. Energy dalam group ini sangat tinggi. Kami semua saling memberi motivasi antara satu sama lain untuk sama sama kurus dan sihat. 

Ada kalanya, saya rasa tercabar dengan kawan kawan lain yang berjaya turun berat dengan banyak.


Bekalan di bawa ke pejabat.


Minum petang.

Perubahan Demi Perubahan Selepas Menyertai Program NECK

Alhamdulillah, melalui program NECK ini, saya mengalami perubahan yang sangat ketara.


Perubahan 2 minggu pertama


Setiap 2 minggu, kami wajib update timbangan kami di group. Coach akan pantau. Siapa yang turun sikit akan dibantu untuk 2 minggu seterusnya.


Perubahan dalam tempoh 28 hari. Kami akan timbang setiap 2 minggu.


Dalam 4 minggu, saya berjaya turunkan 6.5kg. Bagi saya ia satu pencapaian yang sangat memberangsangkan. Sebelum ini saya tak tahu cara nak turunkan berat badan dengan betul. Sebab itulah berat saya jadi macam yoyo.


Minggu ke 6, turun lagi 2kg menjadikan jumlah penurunan 8.5kg


Saya makin teruja dengan perubahan fizikal saya ini. 


Cukup 8 minggu, saya berjaya turun 10.1kg. Subhanallah. Amazing... 


Badan saya semakin mengecil selepas 8 minggu.


Selepas 10 minggu.


Selepas 12 minggu. 


Rekod penurunan berat badan saya mengikut minggu.


Dan ini gambar saya pada hari ke 100 bersama program Now Everyone Can Kurus. Alhamdulillah, saya berjaya turunkan berat sebanyak 18kg dalam 100 hari.

Apa yang membanggakan saya, isteri saya yang menjadi peneman saya turut berjaya turunkan berat badan menggunakan ilmu yang saya pelajari dari dalam NECK.

Sharing Dengan Peserta Lain


Saya berkongsi dengan peserta lain, dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat yang diajar dalam program NECK, saya berjaya kembalikan tekanan darah tinggi saya ke tahap normal. Rupa rupanya, penyelesaian masalah kesihatan saya bukanlah dalam bentul pil. Tetapi dengan NECK. Saya ubah gaya hidup saya dan Alhamdulillah tahap kesihatan saya juga turut berubah.


Saya kongsikan apa yang memberikan motivasi kepada saya untuk kurus dan sihat. Anak anak. Mereka adalah amanah yang Allah berikan kepada saya. Saya hampir kena strok. Syukur saya bertemu dengan NECK tepat pada masanya. Saya nasihatkan, jangan tunggu sampai sakit macam saya baru nak berubah. Tapi jagalah kesihatan dari sekarang.

Semoga apa yang saya kongsikan ini sedikit sebanyak akan memberi motivasi kepada anda untuk kurus dan sihat.

Percayalah, nak turunkan berat badan sebenarnya sangat mudah jika kita tahu caranya. Selain itu, kita juga perlu bersedia dari segi minda. Jika minda tak bersedia. Kita tak akan berjaya.

Ingatlah, tujuan join NECK adalah untuk jaga kesihatan. Kita nak sihat. Kurus adalah bonus.

Anda mungkin tak faham apa yang saya rasakan selama ini. Saya terpaksa makan ubat darah tinggi untuk kurangkan kadar degupan jantung.

Bila makan ubat ini, saya selalu rasa pening kepala. Saya rasa oksigen macam kurang sampai ke otak. Bayangkan, saya ada masalah ketika pegang barang. Saya selalu terlepas bila pegang. Jangan tunggu sampai jadi macam saya baru anda nak berubah.

Kepada isteri saya, saya ucapkan jutaan terima kasih atas sokongan yang sayang berikan. Semoga dengan kesihatan yang Allah kurniakan ini, hubungan kita akan terus berkekalan sehingga ke syurga. Insya Allah.

Wassalam.

Azlan
Peserta NECK Batch 3
"Jom Kurus Dan Sihat Dari Rumah"

Sila Tekan Button Share Di Bawah Jika Kisah Ini Memberi Motivasi Kepada Anda

Saturday, August 8, 2015

Makan Maggi Masa Lapar Boleh Kurus?

Assalamualaikum,

Terima kasih kerana menziarahi blog Now Everyone Can Kurus. Sebuah blog yang berkongsi tips, motivasi dan kisah kejayaan bagaimana untuk kurus dengan mudah dan  terbukti berkesan.

Makan Maggi Boleh Kurus?

Hari ni terjumpa satu gambar ni di FB. Seorang isteri kata dia berikan suaminya makan Maggi dan kata suaminya akan 'kurus' sebab makan Maggi.


Betul ke makan Maggi akan kurus?

Saya tak pasti nak percaya ker tak.

Tapikan.. Kalaulah suami tu kurus sekalipun disebabkan makan Maggi. Percayalah, ia bukan kurus yang sihat.

Sebabnya... Di sebalik kesedapan dan kelazatan mee meggi. Perencahnya mengandungi bahan kimia dan kadar garam yang amat tinggi?
Ditambah pula dengan kandungan wax yang menyelaputi mee segera tu. Yang mana ia mengambil masa selama 4-5 hari utk dicernakan.

Ia sesuatu yang sangat tidak menyihatkan.

Sesekali nak makan maggi tu ok lah lagi. Tapi kalau kerap, ia bukan satu amalan yang bagus.

So.... kalau sayangkan suami.. 
Please, sediakan makanan yg sihat dan berkhasiat untuk si dia. Air tangan isteri kan bagus.
Bukan sahaja menambah perencah dlm rumahtangga malah menambah kasih sayang suami pada kita.
Wallahulam.
Saya doakan anda kurus dan sihat.
Team NECK.
Now Everyone Can Kurus.
"Jom! Kurus Dari Rumah"

Sila Share Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat


Tuesday, August 4, 2015

Pengidap Sakit PCOS Perlu Jaga Berat Badan

Assalamualaikum,

Saya doakan, "Anda Kurus dan Sihat."

Tahukah anda, ada sesetengah wanita mengalami masalah PCOS. Apabila ada masalah ini, hormon mereka akan terganggu.

Bila hormon terganggu, masalah period tak teratur akan jadi perkara biasa. Selain itu, mereka ini juga sering mengalami masalah berat badan yoyo. Nak turun berat susah tapi nak naik berat badan senang.
Ketahui serba sedikit mengenai PCOS

So.. Apa yang perlu dilakukan?

Jom baca perkongsian daripada Akak Natasha ini.

Kenapa Pengidap PCOS Perlu Menjaga Berat Badan
==========================================
Saya ingin berkongsi dengan semua, kenapa pengidap PCOS perlu menjaga berat badan. 

Saya merupakan salah seorang pengidap PCOS. Kawan-kawan selalu tanya, kenapa saya perlu menurunkan berat badan walaupun saya bukan lah kategori yang "bam bam"?

Bagi pengidap PCOS wajib menjaga berat badan untuk mengatasi masalah haid yang tidak teratur dan salah satu sebab punca masalah kesuburan. Saya dinasihatkan oleh doktor sakit puan agar menurunkan berat badan yang ideal untuk mengatasi masalah ini.

Kenapa saya perlu join NECK sedangkan saya boleh mengamalkan diet yang sihat yang saya amalkan selama ini?

Berat badan saya seperti yoyo, bila jaga pemakanan boleh turun dengan cepat, tapi bila tidak jaga pemakanan, berat badan naik semula. Bila berat badan naik, kitaran haid mula tidak teratur.

Saya perlukan formula untuk menurunkan berat badan secara sihat dan tidak perlu catu makan. Hati saya terbuka untuk join NECK bila tengok adik ipar boleh turunkan berat badan lebih dari 20 kg, tak kan saya nak turun 7 kg saya tak boleh.

Alhamdulillah....syukur kepada Allah Taala, temui formula yang telah lama saya cari. Niat untuk kurus adalah untuk sihat, memudahkan menjalani ibadah dan mengatasi masalah PCOS. Jika nak tau formula...Kena join NECK.

Untuk kurus pun perlukan ilmu. Sejak join NECK, rupanya banyak yang saya tidak tahu. Alhamdulillah....kitaran haid sekarang teratur dan badan rasa lebih sihat dan cergas.

Syukur, Alhamdulillah. NECK telah banyak membantu dan menambah nilai hidup mereka.

Perubahan yang dialami oleh Kak Natasha dalam tempoh 48 Hari

Now Everyone Can Kurus(NECK)
Kurus, Sihat & Cantik Secara Semulajadi
"Online Coaching And Mentoring For Weight Loss"
"Jom Kurus Dari Rumah"

Monday, August 3, 2015

Jangan Skip Minum Petang Kalau Nak Kurus

Assalamualaikum,

Anda nak kurus dan sihat? Nasihat saya simple. Jangan skip minum petang. Tolong jangan skip ok.


Contoh yang anda boleh makan. Ini adalah gambar yang peserta NECK kongsikan dengan kami petang ini.

Anda yang nak kurus dan sihat. Jangan tak makan petang yer.

Apa anda makan petang ni?

Karipap 2 ketul + Cucur Badak 1 ketul ?


Karipap sangat tinggi kalori


Jangan meleleh air liur yer. Sebatang ni 80kCal ok.

Anda makan keropok lekor 5 keping?

Jahanammmm.... Jahanamm.....

Karipap dan cucur badak satu 140kCal. Makan tiga ketul dah 420kCal.

Keropok lekor satu 80kCal. 5 keping dah 400kCal.

Habis... Hancur diet. Nak makan dan minum mesti tahu caranya.. Barulah boleh kurus dan sihat.

Tahniah kepada para peserta NECK Batch 7. Anda dah mula berubah.

Jom amalkan gaya hidup yang sihat.

Now Everyone Can Kurus 
"Online Coaching And Mentoring For Weight Loss"
"Jom Kurus Dari Rumah"

Sunday, August 2, 2015

Contoh Makanan Peserta NECK

Contoh Makanan Peserta NECK Dari Pagi Tadi
==================================

Dalam program NECK, kita makan 5 kali sehari.

Breakfast jam 7 pagi.

Snek jam 10 pagi.

Tengah hari jam 1 petang.

Snek lagi jam 4 petang.

Makan malam jam 7 petang.


Contoh makanan peserta Program NECK yang mereka kongsikan dalam Telegram Group

Anda yang tak join Program NECK boleh ikut sama sama ok.

Yang penting, anda kurus dan sihat. Nak lagi tak saya share tips tips dalam NECK kat sini?

Jika tak keberatan, mohon anda tekan button SHARE di bawah ini.

Semoga kita dapat beri manfaat kepada lebih ramai orang lain selepas ini.

Wassalam.

Team NECK
Now Everyone Can Kurus
"Jom Kurus Dari Rumah Tanpa Perlu Pergi Gym"