Thursday, March 5, 2015

Result Peserta Program Now Everyone Can Kurus Selepas 28 Hari

Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog Now Everyone Can Kurus ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Result Peserta Program NECK Selepas 28 Hari
====================================

Saya pasti, semasa saya nak memulakan program ini mesti ada orang yang meragui tentang keberkesanan Program Now Everyone Can Kurus.

Dalam hati mereka mengatakan.

"Betul ke program ni bagus?"

"Terbukti ke ia mampu menurunkan berat badan?"

"Arghh... Dia orang ni semua nak berniaga saja....."

Mungkin ada orang yang beranggapan macam tu. 

Tapi.... Tidak bagi saya.

Saya sangat yakin yang program ini akan dapat membantu ramai orang untuk menurunkan berat badan mereka dengan cara yang mudah dan terbukti berkesan.

Untuk pengetahuan anda, Batch 1 yang memulakan perjalanan hidup mereka selama 100 hari untuk menurunkan berat badan bermula pada 1 Februari 2015.

Semasa entri ini di tulis, mereka sudah berada pada hari yang 33 dalam program NECK. Mereka masih ada 67 hari lagi dalam program ini. 

Insya Allah, mereka sedang berjuang untuk menurunkan berat badan mereka sekarang.

Jom tengok perubahan yang berlaku pada mereka.


Ini Din. Gambar beliau satu ketika dulu.


Yang tengah ini Din. Selepas 28 hari bersama NECK.


Berjaya turunkan 7.3kg dalam 28 hari. Bukan senang ok.

Dalam Program Now Everyone Can Kurus, kita 'educate' para peserta untuk amalkan gaya hidup yang sihat.

Kita ajar para peserta untuk memilih makanan yang betul berdasarkan keperluan kalori mereka.

Kita tak paksa peserta untuk bersenam. Tapi, kita ajar mereka untuk amalkan gaya hidup yang sihat.

Jika mereka nak bersenam pula, kita ajar mereka untuk buat High Impact Training. 

Para peserta ini rata ratanya sibuk, mereka nak bersenam tak cukup masa. So, kita ajar mereka untuk buat senaman yang ringkas tapi membakar lemak yang tinggi.

Dan satu perkara yang saya rasa bagus, mereka ini buat semuanya buat daripada rumah sahaja. Tanpa perlu membeli sebarang peralatan seperti Treadmill, Airwalk, Bicycle atau apa apa sahaja.

Kita hanya gunakan diri kita untuk bersenam. Amcam? Best ke best?

Semua peserta dimasukkan ke dalam Telegram Group. Ada seorang trainer yang akan guide mereka ini. 

Para peserta diminta untuk update gambar mereka makan di group itu. 

Kalau mereka bersenam pun mereka akan update gambar. 

Ada dua sebab mereka buat begini :

1. Nak pastikan mereka makan dan bersenam dengan cara yang betul.

2. Nak memberi motivasi dan inspirasi kepada rakan rakan mereka yang lain. 


Akak ni buat Squat. Tapi kurang tepat. Kurang impak. Then kita terus up gambar cara buat yang betul.


Cara Squat yang betul.

Perfect Practice Make Perfect

Ramai orang berkata, kalau nak berjaya kita kena selalu buat latihan. Mereka kata "Practice Make Perfect."

Saya rasa pepatah ini tidak tepat.

Yang tepat adalah "Perfect Practice Make Perfect."

Saya mahu dalam program ini para peserta amalkan ilmu ilmu yang tepat.

Kita nak mereka buat sekali dan terus jadi.

Sebab itulah kita ambil seorang Personal Trainer untuk guide para peserta yang lain. Jangan buat silap kalau nak turunkan berat badan.

Jom kita tengok penurunan berat badan mereka dalam tempoh 28 hari.


Turun 8.4kg. Alhamdulillah. Lagi 6.5kg nak capai berat badan ideal.


 Turun 7.3kg. Lagi 15.8kg untuk diturunkan dalam tempoh 72 hari.


 Turun 3.8kg.


6.4kg ( 6 minggu ) dan 4kg.


2.7kg


4.5kg. Dah berjaya turunkan dari 3 angka kepada 2 angka


4kg


3.5kg


5kg dan 3kg


3kg, 6.6kg dan 2.5kg


5.1kg


4kg, 7kg dan 3.4kg


5.8kg


5kg


5.5kg


4.1kg 


2kg


2.9kg dan 3.7kg


3.5kg dan 5kg


3.2kg


2.5kg


1.5kg


3kg


2.8kg


3.6kg


7kg 


3.9kg

Mereka ini semua berjaya menurunkan berat badan kerana pada satu ketika dahulu mereka buat keputusan untuk mengubah hidup mereka.

Ubah dari hidup biasa biasa kepada hidup luar biasa.

Untuk pengetahuan anda semua, mereka semua berjaya turunkan berat badan dengan :

1. Makan 5 kali sehari
2. Makan apa yang mereka nak makan selagi mereka kira kalori
3. Tidak pergi ke gym. Semuanya dilakukan hanya dari rumah sahaja.

Mereka yang menyertai program ini rata ratanya terdiri daripada para ibu dan bapa yang mahu meningkatkan tahap kesihatan mereka.

Mereka sama seperti anda. 

Ada anak kecil. Mereka berkerjaya. Mereka juga sibuk.

Cuma satu... Mereka tak beri alasan.

Mereka berusaha untuk mencapai berat badan ideal yang mereka impikan.


Start Today !!! Anda juga perlu belajar untuk menurunkan berat badan. Carilah trainer yang boleh bantu anda untuk turunkan berat badan. 

Jangan main turunkan berat badan secara 'mengkhinzir' buta. Buat penat aja.... Alang alang nak diet, biar kurus dan sihat.


Kalau dah buat keputusan nak diet, berikan komitmen 100%.


Kata kata semangat untuk anda.

Jom amalkan cara hidup yang sihat. Kita mampu mengubahnya.

Jika Anda Nak Turunkan Berat Badan... Inilah Caranya... Now Everyone Can Kurus.

Wassalam

Team Now Everyone Can Kurus

Sila Tekan Button Share Di Bawah Ini Jika Anda Rasa Entri Ini Bagus. Ia Boleh Bantu Rakan Rakan Anda Untuk Turunkan Berat Badan Mereka.

No comments:

Post a Comment