Monday, March 9, 2015

Tak Akan Gemuk Kalau Makan Dengan Berilmu

Assalamualaikum,

Saya doakan anda 'Kurus Dan Sihat'.

Terima kasih kerana setia menziarahi blog Now Everyone Can Kurus. Sebuah blog yang berkongsi kisah motivasi dan tips untuk anda menurunkan berat badan dengan mudah.

Satu perkara yang ingin saya kongsikan, nak turunkan berat badan bukan sekadar kita berdiet semata mata.

Nak turunkan berat badan, kita perlu ubah cara hidup.

Ingat yer perkataan ini, "Ubah Gaya Hidup".

Insya Allah, dengan amalkan gaya hidup yang sihat kita akan dapat menurunkan berat badan dengan cara yang sangat mudah.


Amalkan Gaya Hidup Yang Sihat


Cuba anda perhatikan, ini ada formula asas nak turunkan berat badan. 70% adalah daripada apa yang kita makan dan 30% daripada senaman. 

So, kalau nak turunkan berat badan mesti bijak memilih makanan yang sihat. 

Feedback Peserta Program Now Everyone Can Kurus


Feedback Peserta :

1. Dulu makanan yang best best semua tak boleh nak avoid.

2. Sekarang pandang pun dah tak ada perasaan.

3. Dapat belajar cara kawal nafsu makan dengan betul.

4. Bijak memilih makanan yang sihat berdasarkan nutrient.

5. Sudah bijak mendisiplinkan diri dengan makanan

6. Ada masa waktu petang boleh pi gym. 


7. Berterima kasih kerana dipertemukan dengan Program NECK

8. Sebelum ini rasa putus asa untuk nak turunkan berat badan.

9. Dulu ingat nak turunkan berat badan tak leh makan nasi. Tak leh makan apa yang dia asuka. Tapi sekarang dah nampak macam mana nak kurus dengan baik. 

Nasihat Kepada Anda Semua


Nak turunkan berat badan bukan start hari ni minggu depan terus kurus. Tak..Kita perlu beri masa kepada diri kita untuk kurus. Kita ambil masa berbulan bulan bahkan bertahun tahun untuk ternak badan jadi gemuk. So, jangan expect berat akan turun dengan pantas.

Dalam Program Now Everyone Can Kurus, kita berikan masa selama 100 hari untuk peserta menurunkan berat badan. 

Insya Allah dalam tempoh 100 hari ini, para peserta dijangka akan menurunkan berat 10kg-15kg.

Amcam? Best ke best...

So... Kepada anda di luar sana, jika anda juga dalam program menurunkan berat badan. Berikan masa kepada anda.

Pastikan anda ada ilmu yang betul.

Ingat.... Alang alang nak berdiet, biar sampai kurus. Alang alang kurus, biar kurus dan sihat.

Pengajaran Untuk Posting Hari Ini

1. Law nombor 1 nak turunkan berat badan adalah formula 70-30. Semuanya bermula dengan apa yang kita 'sumbat' masuk ke mulut kita. Kawal itu dulu.

2. Perlu cari ilmu dan mentor yang betul untuk turunkan berat badan. Barulah cepat berkesan.

3. Konsisten - Nak turunkan berat perlu konsisten. Bukan 'hot hot chicken shit'.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Wassalam

Team NECK
Now Everyone Can Kurus

Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat. Sila Tekan Button Share Di Bawah Ini. Semoga Ia Membantu Rakan Rakan Kita Yang Lain.




No comments:

Post a Comment