Wednesday, March 18, 2015

Testimoni Peserta NECK Batch 1 Selepas 42 Hari

Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog Now Everyone Can Kurus (NECK) ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Result Penurunan Berat Badan Peserta Program NECK Batch 1

Diam tak diam, peserta Batch 1 Program Now Everyone Can Kurus kini sudah pun berada pada hari ke 46 dalam program ini.

Mereka masih ada 54 hari lagi untuk melengkapkan program menurunkan berat badan selama 100 hari bersama Program NECK.

Seperti yang dikongsikan sebelum ini, para peserta diminta untuk memberikan timbangan berat badan mereka yang terkini kepada pihak penganjur.

Ada peserta yang memberi result penurunan berat mereka, ada juga yang mahu buat surprise kepada pihak penganjur.

Mereka nak tunggu sehingga 100 hari sebelum memberi tahu berat mereka yang terkini.

So, saya sekadar ingin berkongsi dengan anda para pembaca blog ini penurunan berat badan peserta setakat hari ke 42 iaitu pada minggu ke 6 mereka bersama NECK.


Turun 4.8kg dan 9kg


Turun 6kg


Turun 6.3kg


Turun 8.5kg


Turun 9kg dan 10.6kg


Turun 7kg dan 7.5kg


Turun 6kg


Turun 6.1kg dan 8.5kg


Turun 8.6kg dan 3.4kg


Turun 6kg

Jujur saya katakan, rata rata peserta yang menyertai program penurunan berat badan ini berjaya menurunkan berat badan mereka.

Banyak atau sedikit sahaja.

Perlu diingatkan, para peserta ini menurunkan berat badan dengan pemantauan yang rapi melalui Telegram group oleh seorang Personal Trainer.


Muka jambu.. Tapi, kalau dah kenal nanti baru tahu jambu ke cempedak... Hehe.. Inilah Abang Ketak, personal trainer yang berpengalaman luas dalam bantu ramai orang untuk turunkan berat badan.

Mereka ini makan nasi setiap hari dan akan makan 5 kali sehari. Ini wajib. Tanpa kompromi. Peserta yang tidak mematuhi peraturan ini akan 'didenda'.

Mereka juga terdiri daripada mereka yang berkerjaya. Mereka juga berkeluarga dan mereka juga sibuk. Sama seperti anda.

Tapi bagaimana mereka ini berjaya menurunkan berat badan dengan sangat mudah?

Rahsianya... Mereka ada mentor. 

Mereka belajar cara pengambilan makanan dengan betul setiap hari.

Mereka kira kalori makanan yang mereka ambil. 

Jika mereka  buat senaman sekalipun, mereka hanya akan bersenam dari rumah tanpa perlu pergi ke gym.

Pendek kata, pihak penganjur akan mendidik para peserta untuk amalkan gaya hidup yang sihat.

Selebihnya, para peserta yang buat keputusan sendiri.

Nak bersenam atau tidak, nak jaga pemakanan atau tidak.

Sebab kita hanya buat pemantauan secara online. Dan peserta perlu jujur kepada diri mereka sendiri.

Oklah..

Insya Allah, lepas ni kita akan share aktiviti para peserta dan tips kurus untuk anda.

Semoga kisah mereka ini memberi inspirasi kepada anda untuk turut menurunkan berat badan.

Psstttt !!!!

Tahu tak, lagi 120 hari nak raya. Jika anda sertai program Now Everyone Can Kurus Batch 3 yang akan bermula pada 1 April 2015 ini, selepas 110 hari adalah hari Raya Aidil Fitri.

Tak nak ke anda berhari raya dengan slim melim, sihat cantik dan bergaya di pagi raya.


Tengok gambar ini. Beliau ambil masa 100 hari untuk transform dari kiri ke kanan. Dan hari ke 100 tu adalah Hari Raya Aidilfitri tahun lepas.

Kan best kalau boleh pakai baju cantik cantik hari raya nanti.

Oklah...

Till then.

Wassalam.

Team NECK
Now Everyone Can Kurus
Jom Kurus Dari Rumah

No comments:

Post a Comment