Wednesday, April 29, 2015

Kisah Anak Sahabat Yang Berjaya Turunkan Berat Badan

Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini sentiasa dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Pertemuan Dengan Sahabat

Tengah hari tadi, saya berpeluang untuk bertemu dengan sahabat saya untuk kami makan tengah hari bersama sama.

Tempatnya di Taiping.

Semasa lunch, saya kongsikan dengan sahabat saya ini. 

Beberapa bulan yang lepas, anak beliau ada menghubungi saya dan meminta tips macam mana nak turunkan berat badan.

Beliau sekarang belajar di Tingkatan 5, seorang lelaki.

Saya berkongsi sedikit sebanyak ilmu yang saya tahu berdasarkan pengalaman saya.

Saya lebih berikan penekanan penjagaan makanan yang betul. Itu mempengaruhi 70% daripada proses penurunan berat badan kita.

Alhamdulillah, beberapa bulan berselang. Saya bersembang dengan ayahnya sebentar tadi.

"Eh.. anak saya sekarangkan dah kurus la. Alhamdulillah. Beza sangat saya tengok dia."


Dah tak besar lagi yer....

Antara perubahan yang kawan saya kongsikan.

"Anak beliau semakin confident sekarang."

Jujur beliau katakan, beliau nampak sangat perbezaan dulu dan sekarang. Anaknya semakin yakin apabila bertemu dengan orang lain.

Lebih berani bercakap dan yang paling best, pelajaran anaknya semakin meningkat.

Hanya kerana sekarang dah semakin slim melim dan keyakinan diri meningkat.

Inilah puncanya mengapa kami dari Team NECK menjalankan program Now Everyone Can Kurus.

Kami nak lebih ramai rakyat Malaysia mengetahui cara yang betul untuk turunkan berat badan.

Nak turun berat badan sebenarnya sangat mudah. Itupun kalau kita tahu caranya.

Kalau tak tahu, kita terpaksa 'melanggar' dinding sana dan sini untuk mencuba.

Saya menyeru kepada anda yang membaca blog ini, sila berusaha untuk turunkan berat badan.

Lakukan tanpa nanti. Lakukan dari hati.

Tapi... Pastikan anda buat dengan berilmu.

Percayalah, jika anda kurus dan slim. Keyakinan anda akan semakin meningkat dan hidup akan semakin berubah.

Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".

Wassalam

Team NECK

Wednesday, April 22, 2015

10 Cara Malas Yang Anda Boleh Cuba Untuk Membakar Kalori

Assalamualaikum,
Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".
Anda mungkin fikir, menurunkan berat badan melibatkan kerja keras di gym dan mempunyai jadual pemakanan yang ketat .
Tapi, tidak semestinya anda perlu bekerja keras untuk menurunkan berat badan.
Kadang-kadang dengan usaha yang kecil sahaja sudah mampu mendapatkan hasil yang menakjubkan.
Tapi membaca tajuknya sahaja sudah pelik. Bagaimana dengan cara malas mampu membakar kalori? Hurm..

1. Hirup minuman berkafein

1503-lazy-wl-1 (1)
Kafien mampu membantu untuk membakar lemak selama 3 jam. Mudah sahaja kan. Jika anda tak sukakan kopi, anda boleh cuba teh!

2. Duduk dengan tegak

1503-lazy-wl-2
Duduk di atas bola senaman mempu membakar lebih 260 kalori sehari, daripada anda duduk di atas kerusi.

3. Kurangkan karbohidrat

1503-lazy-wl-3
Kurangkan makanan berkarbohidrat kepada dua hari seminggu. Kemungkinan besar , anda akan kehilangan lebih daripada kalori jika dibandingkan dengan jumlah kalori yang anda dapat daripada pengambilan karbohidrat sebelum ini.

4. Kunyah gula-gula getah

1503-lazy-wl-4
Gantikan snek tidak sihat kegemaran anda kepada gula-gula getah. Ini kerana anda tidak boleh telan gula-gula getah tersebut.

5. Suhu bilik

1503-lazy-wl-5
Janganlah anda terlalu asyik sangat dengan cuaca sejuk bilik anda, sampai langsung tak berpeluh. Pastikan suhu bilik anda tidak terlalu sejuk dan tidak terlalu panas. Ini kerana berpeluh ketika melakukan kerja rumah, mampu membakar kalori anda.

6. Cuba makanan Thai

1503-lazy-wl-6
Masakan rempah seperti masakan Thailand mampu membakar kalori sehingga 23 peratus. Ini kerana kepedasan rempah ratusnya membuatkan anda berpeluh.

7. Ambil cuti sehari

1503-lazy-wl-7
Senaman dua kali seminggu sebenarnya memberikan hasil yang sama dengan melakukan senaman sebanyak tiga kali seminggu.

8. Gelisah

1503-lazy-wl-10
Apabila anda resah atau gelisah, anda pasti akan menggoyangkan kaki anda. Tahukah anda bahawa tindakan anda itu mampu membakar seratus lebih kalori tanpa perlu menggerakkan tubuh badan yang lain.

9. Kurang Berpeluh

1503-lazy-wl-11
Hanya 10 minit senaman secara sederhana sudah cukup untuk membantu pusingan metabolism selama satu jam .

10. Kekal Dalam Tekanan

1503-lazy-wl-8
Tahukah anda, wanita yang berada dalam tekanan mampu membakar sekurang-kurangnya 104 kalori berbanding dengan mereka yang tenang?
Saya doakan, "Anda Kurus Dan Sihat".
Wassalam
Team NECK -Now Everyone Can Kurus
Sila Tekan Button Share Jika Anda Rasa Posting Ini Bermanfaat Untuk Rakan Rakan Anda

"Inilah Rupanya Nikmat Sihat" - Eida - Bekas Pesakit Tulang Belakang

Assalamualaikum,

Nama saya Eida. Berusia 36 tahun. Saya berasal dari Kedah.

Di bawah ini adalah perkongsian tentang pengalaman saya sendiri. 

Semoga apa yang saya kongsikan ini menjadi inspirasi kepada pembaca blog ini.

Mula Menghadapi Masalah Slip Discs

Pada awal tahun ni, saya disahkan oleh doctor menghidapi Slip Dics di bahagian L4/L5. 

Ia bermula dengan saya sering rasa sakit di bahagian belakang badan saya dan kaki saya selalu terasa kebas.

Selepas membuat pemeriksaan, terkejut saya apabila doktor memaklumkan saya ada masalah tulang belakang.

Ini bukan masalah kecil. Tapi ini masalah besar buat diri saya. Sejujurnya, saya tak sangka badan macam saya pun boleh mengalami masalah slip discs. Saya bukanlah gemuk sangat pun. 

Punca Saya Terkena Slip Disk

Sebenarnya saya melahirkan anak kembar.

Syukur Alhamdulillah atas kurniaan Allah.

Kedua dua anak perempuan saya ini mempunyai 'habit' yang sama. Kalau seorang menangis, dua dua akan menangis.

Since kedua dua menangis serentak, saya perlu mendukung kedua dua baby serentak untuk mendiamkan mereka.

Kalau seorang 12kg, dua orang dah 24kg.

Itulah beban yang badan saya perlu tampung untuk mententeramkan keadaan.


Dua baby comel kurniaan Allah. Alhamdulillah

Kesannya, saya mula rasa sakit belakang.

Mula mula saya ingat sakit itu biasa biasa sahaja. Rupa rupanya tak. Tulang L4 dan L5 saya dah mula bergesel. Dan saya sering rasa kebas dibahagian kaki kerana darah kurang sampai ke bahagian itu.

Selain itu, saya seorang yang bekerja di pejabat. Setiap hari kerja saya mengadap komputer. Seharian saya duduk atas kerusi di pejabat. 

Ini menambah lagi kesan sakit di bahagian tulang belakang saya. 

Apa Itu Slip Discs? 

Slipped disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. 

Hal ini berlaku disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor dan mengakibatkan tulang bergerak. 

Apabila perkara ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesannya, banyak anggota badan saya menjadi kebas dan pergerakan saya sangat terbatas.

Hanya satu ubat yang saya ada bila kaki saya kebas atau kejang. Iaitu SABAR.

Bermula Titik Perubahan Dalam Hidup

Namun begitu, saya menadah tangan mengucap syukur kerana dipertemukan dan dijodohkan dengan Program NECK. 

Alhamdulillah dengan ilmu, bantuan, serta tunjukkan ajar, dari coach dan bimbingan dari rakan-rakan yang berpengalaman di dalam program ini saya berasa lebih sihat sekarang dengan izin Allah.

Sebelum ini, saya selalu rasa sakit dibahagian tulang belakang saya. Sakit itu akan terasa hingga keseluruhan kaki. 

Kesakitan itu sangat ketara terutama waktu bangun pagi, dan dalam keadaan duduk yang terlalu lama semasa bekerja di pejabat. Segala kerja menjadi terbatas dan menggangu prestasi kerja kerana hal. 

Sebelum ni saya hanya mampu bertahan utk duduk selama 2 jam dan perlu baring untuk redakan kesakitan.

Tetapi....... 

Segalanya Berubah Selepas Menyertai Now Everyone Can Kurus

Kehidupan saya banyak berubah selepas menyertai program ini. Saya terasa kelainannya. 

Walaupun agak terlewat sedikit menyertainya dan hanya baru 2 minggu, perubahan yang amat ketara dapat saya rasakan. 


Selepas 2 minggu, berat saya turun 3kg. Alhamdulillah.

Saya sangat teruja dan menadah tangan tanda syukur padaNYA. 

Semangat untuk SIHAT dan TERPAKSA KURUS meningkat dan makin berkobar-kobar dari sehari ke sehari. 

Saya sedar, hanya dengan SIHAT kita boleh menikmati hidup dengan selesa dan happy bersama orang-orang tersayang. 

Alhamdulillah dan terima kasih... kepada team NECK.

Apa Yang Saya Belajar?

Dalam NECK, banyak yang saya belajar. 

Saya ucapkan jutaan terima kasih kepada coach dan mentor yang banyak kongsikan ilmu dengan saya dan para peserta yang lain.

Yang penting, saya mula belajar mengira kalori. Selepas saya belajar, baru saya tahu.

"Laaa.... Senangnyer nak turunkan berat kalau dah tahu formula ini".

Saya mula belajar kira kalori.

Setiap kali nak makan, saya akan perhatikan dan kira berapa kalori makanan yang saya makan. Syukur Alhamdulillah. Berat saya menurun 3 kg dalam tempoh 2 minggu.


"Saya suke saya suke............."

Apa yang lebih saya hargai apabila bersama NECK adalah sifat peramah coach dalam mendidik kami.

Coach saya Abang Ketak tak kisah saya PM beliau secara personal.

Since saya sakit tulang belakang, Abang Ketak kongsikan banyak senaman yang boleh saya buat tanpa membebankan tulang belakang saya.

Perubahan yang saya rasa dalam tempoh 2 minggu ini sangat amazing.

Syukur Alhamdulillah, saya sangat bersyukur pada Allah. Sekarang saya dah tak rasa kebas kebas di kaki saya lagi.

Sakit dibahagian tulang belakang pun semakin berkurang.

"Ya Allah... Nikmat apakah lagi yang ingin aku dustakan"

Ternyata... Benarlah apa yang coach selalu pesan kepada kami semua.

"Nak diet dan bersenam bukan untuk kurus. Tapi untuk sihat. Bila sihat, kita terpaksa kurus".

Sekarang saya dapat merasai kembali 'nikmat' hidup sihat. Anda mungkin tak memahami apa yang cuba saya sampaikan.

Sebab anda tak rasa apa itu sakit tulang belakang. Anda tak rasa apa itu kebas dibahagian kaki. Apa itu sakit ketika duduk dan terpaksa berbaring sehingga menjejaskan kualiti kerja.


Syukur, sekarang kesihatan saya bertambah baik.

Alhamdulillah. Terima kasih NECK. Terima kasih Abang Ketak. Terima kasih semua.

Wassalam

Eida
Peserta NECK Batch 3
"Jom Kurus Dan Sihat Hanya Dari Rumah"

Sila Share Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat Untuk Dikongsikan Dengan Rakan Rakan Anda.

Monday, April 13, 2015

"Seumur Hidup Saya Tembam, Tapi Sekarang Saya Dah Kurus..." - Shiemz-

Assalamualaikum,

Nama saya Shiemz. Saya berusia 31 tahun. 

Berat badan tertinggi yang pernah saya capai ialah 85kg. Ya, 85kg.  Nak kata gemuk sangat tu tak lah, tapi saya sangat tembam.

Seumur hidup saya dari dahulu saya tak pernah kurus. Saya memang seorang yang jenis bambam sejak dari sekolah lagi.

Ketika kawan kawan di sekolah masih lagi slim melim, saya sudah mula 'membina lemak' dalam badan saya. 


Saya sebelah kiri sekali. Kawan kawan masih slim, saya dah pun bambam.

Ada kawan tanya, ada tak gambar saya masa kurus yang dulu dulu. Mereka nak tengok. 

Jawapan saya, "Memang tak ada". 

Saya memang termasuk dalam golongan mereka yang obesiti. Sentiasa memiliki masalah berat lemak yang berlebihan. 

Saya pernah cuba untuk turunkan berat badan. Tapi tak berjaya.

Yang turunnya sedikit tapi kemudian berat naik kembali.

Saya sangat tertekan. In fact, saya makan lebih banyak dan berat badan semakin meningkat.

Tahun 2005 saya mendirikan rumah tangga bersama suami saya. Inilah wajah saya pada hari perkahwinan saya. Bambam dan ceria. 


Selepas berkahwin, saya cuba untuk mengawal berat badan saya. Saya tengok ramai kawan kawan yang kahwin dan berat badan mereka meningkat dengan pantas. Saya sering bersukan sebab nak turunkan berat badan.


That's me.


Bersama kawan


Orang selalu tanya saya, "Mengandung ker?" Alahai.. Sentapnya.

Selepas melahirkan anak yang pertama, berat badan saya meningkat dengan jayanya. 

Selepas beberapa tahun, saya dan suami merancang untuk mendapatkan anak yang kedua. 

Kami cuba beberapa kali tetapi gagal. 

Selepas itu saya dan suami pergi mendapatkan khidmat nasihat daripada doktor pakar. Katanya, hormon saya tak stabil.

Doktor memberikan saya ubat untuk membetulkan hormon saya. Malangnya, ubat itu ada kesan sampingan. 

Berat badan saya semakin meningkat.


Perut dan badan saya yang membesar dengan jaya.


Beginilah keadaan saya ketika itu.

Makin lama, saya semakin gemuk. Berat semakin meningkat. Saya rasa kalau saya semakin gemuk, semakin sukar untuk saya hamil.

Saya cuba untuk menurunkan berat badan. Saya rasa, kalau berat badan saya menurun peluang untuk hamil akan semakin tinggi.

Alhamdulillah, berat saya turun sedikit dan kemudian saya berjaya hamil. Syukur Alhamdulillah.


Saya dah suami bersama 2 orang anak. Selepas ada dua anak, tak kurus kurus pulak.

Mengapa Saya Nak Turunkan Berat Badan?

Ada 3 sebab utama mengapa saya MESTI turunkan berat badan:

1. Sekarang saya dah berumur 30-an. Anak dah ada dua orang. Saya tengok ramai akak akak di office yang bambam. Dan mereka ini sangat sukar nak turunkan berat badan. Saya tak nak jadi macam mereka. Kalau boleh saya nak slim dan sihat.

2. Sebab kesihatan. Anak anak saya masih kecil. Saya pun masih muda. Saya tak nak mengidap penyakit diabetes, darah tinggi, sakit jantung yang biasanya lebih mudah menyerang mereka yang berbadan besar. Saya WAJIB jaga kesihatan diri saya.

Saya juga seorang isteri. Saya WAJIB jaga kesihatan saya untuk memberi yang terbaik kepada suami saya. Itu tanggung jawab saya.

Untuk berkhidmat yang terbaik kepada suami, saya mesti SIHAT.


Nampak macam mengandung tak? Takkkkk... Saya tak mengandung waktu ni... Inilah saya yang sebenar.

3. Badan saya terasa semakin berat. Saya selalu penat dan malas untuk bergerak. Saya sangat sentap bila kawan-kawan atau saudara mara tanya saya, "Ada isi ker?", "Mengandung ker?" Saya rasa saya mesti buat sesuatu sebelum keadaan semakin parah.

Ternampak Sahabat Lama Yang Bambam Berjaya Turunkan Berat Badan

Saya ada seorang sahabat dari sekolah lama. Nama Din. Saya bersahabat dengan beliau di FB.

Sekenal saya, beliau sejak azali memang gemuk. Gemuk yang tahap melampau. Berat beliau pernah mencecah 138kg.


Ini sahabat saya Din.


Din yang tersangat bambam.


Satu hari, Din upload gambar beliau di FB. Beliau cakap, berat badan beliau dah turun banyak selepas mengikuti program Now Everyone Can Kurus.

Ini tak boleh jadi. Saya mesti jumpa Din.

Since Din kawan lama saya, saya PM Din dan jumpa beliau. Saya nak tahu apa rahsia beliau berjaya turunkan berat badan?

Saya nak kurus juga.

Pada waktu itu, Din menerangkan kepada saya. 

"Kita mesti kurus bukan sebab kita nak kurus. Tapi kita mesti kurus sebab kita perlu hidup dengan lebih sihat. Kata kunci kalau nak kurus, mesti ada kekuatan nak hidup dengan lebih sihat".

Pada peringkat awal, saya terdorong untuk berubah sebab saya takut dan geram. Tapi setelah diberitahu oleh Din, baru saya sedar. Saya mesti kurus untuk hidup lebih sihat.

Jangan nak kurus sebab geram dengan sindirin orang lain. Tapi kuatkan keazaman untuk hidup dengan lebih sihat.

Sertai Program Now Everyone Can Kurus

Tanggal 1 Februari 2015 saya sertai program Now Everyone Can Kurus. Ia program penurunan berat badan yang dijalankan 100% pemantauan secara online.

Semua ilmu yang diajar diberikan melalui Telegram Group yang dibimbing oleh seorang Personal Trainer yang dah berpengalaman luas membantu ramai orang untuk turunkan berat badan.

Bila saya join saja program ini, perkara pertama yang mereka ajar adalah  cara kira kalori untuk turunkan berat badan.

Lepas dah belajar kira kalori ni, barulah saya tahu rupa rupanya semua orang boleh turunkan berat badan kalau faham konsep kalori ini.

Konsepnya mudah sangat. Nak turunkan berat badan, mesti defisit kalori dari apa yang badan kita perlukan.

Nak kurus mesti jaga pemakanan dan buat senaman. Itu dua perkara asas yang perlu difahami.

Paksa Suami Join

Hehe... Kalau nak tahu, masa saya join program ni saya daftarkan nama suami saya sekali.

Haha.. Since dah daftar terpaksalah dia join.


Selepas ini, dua dua orang mesti slim yer.

Perubahan Selepas Menyertai NECK

Dalam NECK, saya diajar kalau nak kurus kena elakkan 5 makanan ini. Bergoreng, berminyak, bersantan, bergula dan bergaram.

Maksudnya, kalau boleh dijauhkan. Tapi, kalau terpaksa ambil, kawal pemakanan itu.

Jadi saya dan suami mula sedar. Banyak makanan kami biasa ambil dahulu banyak yang tak sihat.

Antara makanan kegemaran kami sebelum ini.

1. Nasi Goreng Telur Mata Kerbau
2. Nasi Lemak
3. Roti Canai
4. Burger
5. KFC
6. Kuih Muih Yang Mansi
7. Air Minuman Bergas

Dan macam macam lagi. Jangan sebut lah restauran makanan segera macam KFC, Pizza Hut, Secret Recipes dan lain lain lagi. Semuanya menjadi tempat kunjungan kami dulu.

Semua ni bukan tak boleh makan, tapi perlu di KAWAL.

Terutama semasa proses nak turunkan berat badan di mana kami perlu defisit kalori. Memang kalau boleh dijauhkanlah semua ni.

Jika dulu kami tidak suka bersenam, sekarang dah mula berubah.

Suami saya rajin bermain futsal. 

Saya pula sekarang dah mula bersenam dari rumah.


Best kan bila nak turunkan berat ada mentor. Abang Ketak selalu bagi tips kurus kepada kami semua melalui Telegram Group


Selang 2 minggu menyertai NECK, dah ada yang tegur saya mula susut dan ramping. Mereka juga tegur kulit muka makin cantik. Wah... Makin bersemangat saya.


Ini pencapaian terbaik suami saya. Dalam tempoh 22 hari. Berjaya tukar seluar dari saiz 36 kepada 33. Memang tak percaya dalam tempoh 22 hari terpaksa tukar seluar 3 inchi. 


Sharing saya dalam group bersama peserta lain.


Perubahan dalam hidup selepas menyertai NECK.


Suami saya berjaya turunkan 6.5kg dalam tempoh 28 hari selepas menyertai NECK. 


Muka saya yang dah tak bulat lagi. Dah membujur. Sebujur sirih gitu...


Alhamdulillah, semakin slim dan sihat sekarang.


Saya bersama Din dan Azma. Din pun dah semakin kurus sekarang.

Selepas 100 Hari


Inilah perubahan yang berlaku kepada saya selepas habir program Now Everyone Can Kurus.


Perubahan yang berlaku kepada Azma dan Suami selepas habis program NECK

Terima kasih ya Allah. Kerana menemukan aku dengan Program Now Everyone Can Kurus. It's really an amazing programme.

Amat amat menyentuh hati dan perasaan saya. Betul betul memberi keazaman dan kekuatan untuk saya turunkan berat badan.


This is the year. 

Selepas 100 Hari


Perubahan Selepas Bersama NECK

Nasihat Kepada Sahabat Sahabat Di Luar Sana

Siapalah saya nak menasihatkan anda. Uhukss..

Saya sekadar berkongsi dengan anda. Jika anda ada masalah berat badan. Carilah jalan penyelesaian. Jangan biarkan badan anda terus memberat.

Ingatlah, turunkan berat badan sekarang jauh lagi senang berbanding nak turunkan berat bila dah betul betul gemuk nanti.

Carilah mentor. Jangan turunkan berat badan secara 'mengkhinzhir' buta.

Bila ada mentor, kita akan jumpa jalan 'short cut' macam mana nak turunkan berat badan.

Berilah masa kepada diri kita untuk turunkan berat badan.

Kalau kita boleh beri masa untuk gemuk, mengapa kita tak boleh beri masa untuk kita kurus.

Jika anda tak tahu cara nak turunkan berat badan dengan mudah, sertailah Program Now Everyone Can Kurus.

Insya Allah anda terpaksa kurus.

Sekian dahulu perkongsian daripada saya. Semoga Allah mempermudahkan urusan anda semua untuk turunkan berat badan.

Wassalam

Sheimz.

Jika Anda Rasa Entri Ini Memberi Motivasi Kepada Anda. Sila Tekan Button Share Di Bawah Ini. Kita Bagi Motivasi Kepada Rerakan Kita Yang Lain Pula Ok.

Thursday, April 9, 2015

Contoh Sarapan Peserta Program NECK

Assalamualaikum,

Saya doakan "Anda Kurus Dan Sihat".

Ada orang tanya, apa sebenarnya peserta NECK ni makan?

Jawapan saya, peserta NECK bebas untuk makan apa yang mereka nak makan.

Cumanya, kami minta para peserta dalam tempoh 100 hari ni untuk menjauhi 5 makanan ini :

1. Berminyak
2. Bergoreng
3. Bergula
4. Bersantan
5. Bergaram - Tinggi

Semua ini bukan diharamkan. Tapi minta dikawal dan kalau boleh dijauhkan.

Tapi kalau dah terpaksa makan ajer la.

Yang lain tu, para peserta selalu berkongsi gambar makanan mereka dalam Telegram Group.

Sebabnya, kita nak pantau adakah para peserta memakan makanan yang betul.

So, saya just nak share dengan anda beberapa gambar makanan yang dimakan oleh peserta NECK pada waktu pagi sebagai sarapan.

Anda mungkin nampak mereka makan sikit ajer. Boleh cukup ker?

Anda jangan risau, ini gambar makanan mereka jam 7 pagi. Kejap lagi pukul 10 pagi mereka WAJIB makan lagi. So, jangan tanya boleh tahan ke tak?

Sebab setakat ini, para peserta memang digalakkan makan kerap. Kita nak meningkatkan metabolisme para peserta. Ini antara cara mudah kalau nak kurus. Makan kerap tapi dalam kuantiti yang terkawal.


Roti Wholemeal, Susu Dan Buah


Biskut, Roti, Sosej, Sayur, Peas Dan Susu


Biskut, Peanut Butter dan Kopi


Roti dan Sayur 
Cornflake, Susu dan Pisang


Ayam dan sayur


Susu, sayur, roti, sosej.


Ini cereal


Roti, pisang dan buah tomato


Roti dan ayam panggang serta mayonis

Roti Paratha, Ayam dan sayur


Fitbar

Nanti ada yang tanya, takkan tak boleh makan mee goreng, nasi goreng, roti canai, nasi lemak.

Meh saya nak terangkan. 

Mereka ini dalam proses nak turunkan berat badan.

Bila mereka dah capai berat badan ideal, mereka boleh makan apa yang mereka nak makan selagi mereka kira kalori untuk maintain berat badan.

Susah sangat ker?

Tak lah.

Bersama NECK selama 100 hari.

Kami ajar cara untuk pemakanan yang betul, senaman yang betul, suplemen yang betul.

Lepas 100 hari, MERDEKA.

Anda akan bijak memilih makanan yang sihat.

Anda terpaksa KURUS dan SIHAT lepas tu.

Amcam?

Best ke best?

Oklah... Saya doakan anda Kurus dan Sihat.

Wassalam

Team NECK
"Jom Kurus Dari Rumah"