Thursday, April 9, 2015

Contoh Sarapan Peserta Program NECK

Assalamualaikum,

Saya doakan "Anda Kurus Dan Sihat".

Ada orang tanya, apa sebenarnya peserta NECK ni makan?

Jawapan saya, peserta NECK bebas untuk makan apa yang mereka nak makan.

Cumanya, kami minta para peserta dalam tempoh 100 hari ni untuk menjauhi 5 makanan ini :

1. Berminyak
2. Bergoreng
3. Bergula
4. Bersantan
5. Bergaram - Tinggi

Semua ini bukan diharamkan. Tapi minta dikawal dan kalau boleh dijauhkan.

Tapi kalau dah terpaksa makan ajer la.

Yang lain tu, para peserta selalu berkongsi gambar makanan mereka dalam Telegram Group.

Sebabnya, kita nak pantau adakah para peserta memakan makanan yang betul.

So, saya just nak share dengan anda beberapa gambar makanan yang dimakan oleh peserta NECK pada waktu pagi sebagai sarapan.

Anda mungkin nampak mereka makan sikit ajer. Boleh cukup ker?

Anda jangan risau, ini gambar makanan mereka jam 7 pagi. Kejap lagi pukul 10 pagi mereka WAJIB makan lagi. So, jangan tanya boleh tahan ke tak?

Sebab setakat ini, para peserta memang digalakkan makan kerap. Kita nak meningkatkan metabolisme para peserta. Ini antara cara mudah kalau nak kurus. Makan kerap tapi dalam kuantiti yang terkawal.


Roti Wholemeal, Susu Dan Buah


Biskut, Roti, Sosej, Sayur, Peas Dan Susu


Biskut, Peanut Butter dan Kopi


Roti dan Sayur 
Cornflake, Susu dan Pisang


Ayam dan sayur


Susu, sayur, roti, sosej.


Ini cereal


Roti, pisang dan buah tomato


Roti dan ayam panggang serta mayonis

Roti Paratha, Ayam dan sayur


Fitbar

Nanti ada yang tanya, takkan tak boleh makan mee goreng, nasi goreng, roti canai, nasi lemak.

Meh saya nak terangkan. 

Mereka ini dalam proses nak turunkan berat badan.

Bila mereka dah capai berat badan ideal, mereka boleh makan apa yang mereka nak makan selagi mereka kira kalori untuk maintain berat badan.

Susah sangat ker?

Tak lah.

Bersama NECK selama 100 hari.

Kami ajar cara untuk pemakanan yang betul, senaman yang betul, suplemen yang betul.

Lepas 100 hari, MERDEKA.

Anda akan bijak memilih makanan yang sihat.

Anda terpaksa KURUS dan SIHAT lepas tu.

Amcam?

Best ke best?

Oklah... Saya doakan anda Kurus dan Sihat.

Wassalam

Team NECK
"Jom Kurus Dari Rumah"

No comments:

Post a Comment