Saturday, August 8, 2015

Makan Maggi Masa Lapar Boleh Kurus?

Assalamualaikum,

Terima kasih kerana menziarahi blog Now Everyone Can Kurus. Sebuah blog yang berkongsi tips, motivasi dan kisah kejayaan bagaimana untuk kurus dengan mudah dan  terbukti berkesan.

Makan Maggi Boleh Kurus?

Hari ni terjumpa satu gambar ni di FB. Seorang isteri kata dia berikan suaminya makan Maggi dan kata suaminya akan 'kurus' sebab makan Maggi.


Betul ke makan Maggi akan kurus?

Saya tak pasti nak percaya ker tak.

Tapikan.. Kalaulah suami tu kurus sekalipun disebabkan makan Maggi. Percayalah, ia bukan kurus yang sihat.

Sebabnya... Di sebalik kesedapan dan kelazatan mee meggi. Perencahnya mengandungi bahan kimia dan kadar garam yang amat tinggi?
Ditambah pula dengan kandungan wax yang menyelaputi mee segera tu. Yang mana ia mengambil masa selama 4-5 hari utk dicernakan.

Ia sesuatu yang sangat tidak menyihatkan.

Sesekali nak makan maggi tu ok lah lagi. Tapi kalau kerap, ia bukan satu amalan yang bagus.

So.... kalau sayangkan suami.. 
Please, sediakan makanan yg sihat dan berkhasiat untuk si dia. Air tangan isteri kan bagus.
Bukan sahaja menambah perencah dlm rumahtangga malah menambah kasih sayang suami pada kita.
Wallahulam.
Saya doakan anda kurus dan sihat.
Team NECK.
Now Everyone Can Kurus.
"Jom! Kurus Dari Rumah"

Sila Share Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat


No comments:

Post a Comment