Tuesday, August 4, 2015

Pengidap Sakit PCOS Perlu Jaga Berat Badan

Assalamualaikum,

Saya doakan, "Anda Kurus dan Sihat."

Tahukah anda, ada sesetengah wanita mengalami masalah PCOS. Apabila ada masalah ini, hormon mereka akan terganggu.

Bila hormon terganggu, masalah period tak teratur akan jadi perkara biasa. Selain itu, mereka ini juga sering mengalami masalah berat badan yoyo. Nak turun berat susah tapi nak naik berat badan senang.
Ketahui serba sedikit mengenai PCOS

So.. Apa yang perlu dilakukan?

Jom baca perkongsian daripada Akak Natasha ini.

Kenapa Pengidap PCOS Perlu Menjaga Berat Badan
==========================================
Saya ingin berkongsi dengan semua, kenapa pengidap PCOS perlu menjaga berat badan. 

Saya merupakan salah seorang pengidap PCOS. Kawan-kawan selalu tanya, kenapa saya perlu menurunkan berat badan walaupun saya bukan lah kategori yang "bam bam"?

Bagi pengidap PCOS wajib menjaga berat badan untuk mengatasi masalah haid yang tidak teratur dan salah satu sebab punca masalah kesuburan. Saya dinasihatkan oleh doktor sakit puan agar menurunkan berat badan yang ideal untuk mengatasi masalah ini.

Kenapa saya perlu join NECK sedangkan saya boleh mengamalkan diet yang sihat yang saya amalkan selama ini?

Berat badan saya seperti yoyo, bila jaga pemakanan boleh turun dengan cepat, tapi bila tidak jaga pemakanan, berat badan naik semula. Bila berat badan naik, kitaran haid mula tidak teratur.

Saya perlukan formula untuk menurunkan berat badan secara sihat dan tidak perlu catu makan. Hati saya terbuka untuk join NECK bila tengok adik ipar boleh turunkan berat badan lebih dari 20 kg, tak kan saya nak turun 7 kg saya tak boleh.

Alhamdulillah....syukur kepada Allah Taala, temui formula yang telah lama saya cari. Niat untuk kurus adalah untuk sihat, memudahkan menjalani ibadah dan mengatasi masalah PCOS. Jika nak tau formula...Kena join NECK.

Untuk kurus pun perlukan ilmu. Sejak join NECK, rupanya banyak yang saya tidak tahu. Alhamdulillah....kitaran haid sekarang teratur dan badan rasa lebih sihat dan cergas.

Syukur, Alhamdulillah. NECK telah banyak membantu dan menambah nilai hidup mereka.

Perubahan yang dialami oleh Kak Natasha dalam tempoh 48 Hari

Now Everyone Can Kurus(NECK)
Kurus, Sihat & Cantik Secara Semulajadi
"Online Coaching And Mentoring For Weight Loss"
"Jom Kurus Dari Rumah"

2 comments:

  1. berat badan berlebihan memang sukar untuk wanita hamil, apalagi bagi mereka yang menghidap PCOS.

    ReplyDelete