Wednesday, October 19, 2016

GURU INI BERJAYA HILANG 32 KG SEBELUM PERGI HAJI

GURU INI BERJAYA HILANG 32 KG SEBELUM PERGI HAJI

gambar hiasan guru yang gemuk

Apakah perasaan anda jika berat badan anda sekarang 100 KG ?

Tahukah anda bagaimana keadaannya berjalan dengan berat badan sedemikian?

Jika anda rasa berat badan anda dah makin bertambah dan bertambah semenjak 5 tahun lalu, tak mustahil suatu hari anda akan capai berat 100KG ni.

Jika anda sedang berusaha untuk kurus, saya sarankan baca entry di bawah ni betul-betul dan hadamkan.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum.

Saya doakan semua pembaca blog ini dikurniakan kesihatan dan sentiasa dirahmati Allah S.W.T.

Dalam entri kali ni, saya nak kongsikan dengan anda kisah Cikgu Rohaiza , salah seorang peserta Program Now Everyone Can Kurus (NECK)

Cikgu Rohaiza berumur 36 tahun dengan ketinggian 164 cm

Berat beliau semasa mula menyertai NECK Batch 14 adalah 100KG

Ketika itu beliau sangat risau dengan keadaan badan yang besar kerana beliau akan menunaikan ibadah haji pada Ogos 2016.

Semasa menghadiri kursus haji, ustaz bagitau tentang perjalanan untuk melontar perlu berjalan sejauh 7 km pergi dan balik.

Ini menyebabkan Cikgu Rohaiza terfikir, mampukah dia berjalan sejauh itu sedangkan jalan masa cari barang kat Giant pun dia dah sakit kaki dan tumit serta cepat mengah.

Itu kisah nak pergi haji.  Sedangkan nak melalui tugas harian sebagai guru pun , Cikgu Rohaiza dah rasa sangat penat.

Ramai tahu bagaimana rutin harian seorang guru kan?
Tahukah anda bagaimana sukarnya seorang guru yang berbadan besar nak menjalankan tugas.

Mari kita lihat masalah yang sering dihadapi wanita berbadan besar:

Sebagai guru, perlu mengajar di kelas yang kadang-kadang berada di level 3, bukan sekali dua pulak tu.

Baju dan seluar semakain ketat, stressss nya !

Rasa rendah diri bila di hadapan ramai orang

Baju cantik2 semua takde saiz kita, geram nya !

Suami dah mula komplen perut buncit, badan berisi dan nampak tua, malunya pada suami !

Malu sangat sebab selalu disangka mengandung

Bila berjalan rasa cepat penat, sakit lutut dan tumit.

Tak suka tengok diri sendiri di cermin

Nak kurus, tapi susah kawal makan

Setiap tahun azam nak kurus, tapi hanya tinggal azam sahaja

Inilah yang dihadapi cikgu Rohaiza setiap hari.

Lebih merisaukan, tarikh nak pergi haji hanya tinggal 6 BULAN SAHAJA LAGI.

Dengan ketinggian 164 cm, berat yang ideal bagi Cikgu Rohaiza adalah 60KG.  Bermakna beliau kena hilangkan 40 KG dalam masa 6 BULAN, barulah selesa menunaikan ibadah haji.

Ada ke ubat kurus atau program  yang boleh bantu beliau?

Cikgu Rohaiza pernah juga cuba menguruskan badan.

"Dulu saya pernah pakai baju pelangsingan badan dan tak makan nasi selama sebulan. Zaman muda-muda boleh lah. Sekarang buat, dah tak boleh. Lain yang jadinya. Kena gastrik pulak.

Diet Atkins pun pernah cuba. Tapi, perut melayu tak dapat nasi sengsara..."

Baju Pelangsingan badan - Kos dalam RM2000- RM3000

Ubat Kurus ? - Cikgu Rohaiza dah tau keburukan ubat kurus dan sebolehnya dia tak nak ambil.

Program Pelangsingan Badan - Kos nya sangat MAHAL bermula RM2000 - RM10,000
Ramai yang  join tapi duit burn begitu sahaja. Diet nya sangat ketat dan perlu beri komitmen pergi ke pusat pelangsingan badan.

PROGRAM NECK BANTU TURUN BERAT 32 KG 

Cikgu Rohaiza sentiasa berdoa kepada Allah agar dipermudahkan untuk kurus dan beliau sangat bersyukur diperkenalkan dengan Program NECK oleh seorang kawan.

Dalam Program NECK semua peserta diwajibkan mengikuti semua plan yang telah disusun oleh Team NECK.

Peserta juga dibekalkan nutrisi dalam Set Kurus Shaklee bagi membantu proses penurunan berat badan yang sihat dan berkesan.

Jika anda nak tau Program NECK ini telah disusun dengan sangat rapi,

Kelebihan Program NECK:

Wajib makan NASI setiap hari.

Wajib makan 5 kali sehari

Menggunakan Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus

Tak perlu pergi ke Gym – boleh kurus dari rumah

Tak perlu ke kelas / seminar – 100% Online Coaching (Telegram)

Ada COACH & CREW yang akan Monitor Progress dan support 24/7

Peserta diajar memilih dan menyediakan Makanan Sedap dan Sihat

Ada Kawan2 Positif yang High Energy untuk Kurus

Group Support KHAS untuk Breastfeed Mom & Special Case & Injury (SCI)

Semenjak join NECK, baru beliau faham kenapa badan boleh bertambah bam bam walaupun tugas seorang guru sangat aktif.

Pertama - Cikgu banyak tekanan kerja, selalu stress semasa mengajar dan diberi tugas lain selain mengajar.

Apabila stress cikgu2 memilih MAKAN sebagai terapi.  Makan dan makan.

Sebab tu makin bam bam

Kedua - Sibuk sangat dengan jadual kelas sampai tak sempat makan. Cikgu selalu skip waktu makan.

Alhamdulillah, apabila beliau ikut jadual  makan NECK, ianya terbukti berkesan, malah badan lebih bertenaga

Walaupun sangat sibuk dengan tugas harian, beliau cuba sehabis baik.

"Alhamdulillah kalau ada kemahuan dan tekad pasti ada jalan.

Mula-mula memang susah nak biasakan diri makan 5 kali sehari. Makan nasi masa lunch.

Tapi, saya rancang perjalanan diet NECK saya dengan sebaiknya mengikut panduan coach dan crew. Jika di dalam kelas, saya dah prepare makanan untuk jam 10pagi. Just simple snack yang mudah dan tak menyusahkan seperti kurma."

Untuk senaman pula, bukan senang nak bersenam bagi wanita dengan berat 100KG.

Kelebihan NECK yang dijalankan secara berjemaah dapat memberi kekuatan dan semangat apabila tengok rakan seperjuangan update senaman mereka.

Kalau buat sorang2 memang ke laut la senaman beliau katanya.

Cikgu Rohaiza hanya ikut saranan coach dan bersenam di dalam rumah sahaja 5 kali seminggu.  Oleh kerana masa terhad, beliau akan bangun awal pagi untuk buat senaman.

Dalam masa 60 hari Cikgu Rohaiza berjaya hilang berat sebanyak 20 KG berkat kesungguhan beliau.

Kemudian beliau teruskan perjuangan dalam NECK Batch 17 pula memandangkan belum capai berat ideal beliau dan beliau hilang lagi 12 KG.

testimoni pengguna set kurus shaklee

testimoni pengguna set kurus shaklee

Perkara paling penting adalah 70% jaga makan. Buat senaman gila2 tapi kalau makan tak jaga adalah satu kerja yang memenatkan diri.

Senaman hanya 30% je sebenarnya yang menentukan kejayaan.

testimoni pengguna set kurus shaklee

Cikgu Rohaiza telah selamat kembali ke tanahair dari menunaikan ibadah haji

SET KURUS SHAKLEE BANTU PROSES TURUN BERAT

Set Kurus Shaklee yang Rohaiza ambil membantu proses penurunan berat melalui 4 fungsi berikut:

1. BAKAR
2. BUANG ( DETOX)
3. BINA
4. BERTENAGA

Rohaiza sendiri mengakui keberkesanan pengambilan suplemen sepanjang proses kurus beliau

"Set Kurus Shaklee sangat membantu tubuh badan saya, saya perasan kekurangan nutrient yang saya perlukan dapat ditampung dengan suplemen."

Contoh, 

Lecithin dan OmegaGuard membantu pecahkan lemak-lemak tepu.

ESP & Cinch shake beri bekalan protein dan bina otot.

Pembuangan juga sangat lancar, kalau dulu 3 hari sekali baru nak buang. Patutlah perut saya buncit. Saya suka sangat Herblax dan Alfalfa

Cinch Tea Mix pula buatkan saya lebih cergas dan bertenaga, jadi saya dapat lakukan senaman lebih lama.

Sebab tu jugak, rasanya mudah saya loss weight

Bagi Cukgu Rohaiza, NECK adalah satu-satunya program yang dia buat tanpa rasa terpaksa, sangat enjoy walaupun pada mula agak susah untuk sesuaikan diri.

"Dari segi bajet, NECK antara yang termurah dan suplemen sangat berkualiti. Gabungan Program Now Everyone Can Kurus dan  support dari Set Kurus Shaklee sangat hebat.  NECK si miracle"

Bersediakah anda  untuk kurus seperti Rohaiza?

Ingat! Program Now Everyone Can Kurus hanya untuk anda yang benar-benar dah bersedia.

Jika anda berminat untuk mendapatkan konsultasi percuma berkenaan Set Kurus Shaklee dan Program Now Everyone Can Kurus, jangan segan-segan hubungi mana mana agen Program Now Everyona Can Kurus.

Moga anda berjaya KURUS & SIHAT.

No comments:

Post a Comment